Wat heb ik nodig?

  • 1 pak Koopmans (geen sponsor) Oliebollen
  • 5 dl of 500 ml handwarm water
  • 250 g eventueel krenten en/of rozijnen
  • olie om in te bakken

Keukengerei

  • Mixer met deeghaken of pollepel
  • Frituurpan

Olie temperatuur: 190 °C 

  1. Wel eventueel de krenten en/of rozijnen en dep ze droog.
  2. Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
  3. Roer de krenten en/of rozijnen door het beslag.
  4. Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
  5. Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).
  6. Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
  7. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
  8. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
  9. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
  10. Maak het oliebollen recept helemaal compleet door de oliebollen te bestrooien met poedersuiker. 

 

MASTERTIP: Je hoeft niet de moeite te doen om ze te maken, koop ze gewoon in de stad ofzo...

 

Bron: Koopmans (KLIK MAAR)

Rating: 1 ster
1 stem